KAKO IZABRATI PRAVU IGRACKU ZA VASE DIJETE?

Mušterije često od nas zatraže da im preporučimo igracku za njihovu djecu ili unučad, naročito ukoliko se radi o dijetetu sa posebnim potrebama. Mnogi razgovori započinju dijeljenjem dijagnoze. Iako vrijedne, ove informacije se odnose samo na jedan aspekt dijetetove ličnosti. Da bismo uspijeli da odgovorimo na prvobitno pitanje, naše razmišljanje treba da ide dalje od pola, starosti, razvoja ili samog invaliditeta. To je zato što svi imamo preference i one čine razliku.

Kupujemo ono što nam se sviđa

Kada kupujemo, mi sa sobom nosimo naše želje. Od Vas sada želimo da zamislite džemper. Možda ćete pronaći jedan koji izgleda savršeno – u svakom pogledu sem jednog. Materijal, stil i kroj su izvrsni. Cijena, nikada niža. Jedini nedostatak u vezi džempera jeste boja. Boja je divna  i vrhunac mode, ali nije ona u kojoj izgledate najbolje. Mogli biste da ubijedite sebe da nije sve tako loše. Na kraju krajeva, uzimajući u obzir cijenu prije svega, a zatim i ostale kvalitete, džemper se čini kao dobar izbor. Plus će Vas i zagrijati, a to bi trebao da bude i  glavni razlog za kupovinu džempera, zar ne? Da, ali… i evo stvarnosti u toj riječi od tri slova. Na kraju ne biste nosili taj džemper, osim ako biste se smrzavali  i ne biste imali apsolutno ništa drugo da Vas zagrije. Ono što kupujemo mora da nam se dopadne ukoliko želimo da ga često koristimo, a da pri tome uživamo u samoj kupovini.

Drvena igracka

Djeca biraju igračke koje odgovaraju njihovom smislu za igru

Sva djeca su ista – igračka mora da se dopadne dijetetu prije nego što joj posveti pažnju. Nešto u vezi sa igračkom mora da poziva na igru, a jednom kada dijete počne da se igra, igračka mora da dokaže svoju vrijednost. Dijete je to koje odlučuje da li igračka zaslužuje njegovo vrijeme, da li nudi dovoljno vrijednosti da zadrži njegovo interesovanje. Mala djeca vole ponavljanje jer na taj način razvijaju vještine. Njihove igračke moraju biti bezbijedne, dobro konstruisane i izdržljive, dovoljno jake da izdže intezivnu dječiju igru. Ukoliko se lako čiste, to je samo dodatan plus. Kao najbolji izbor nameću se drvene igračke s obzirom da posjeduju sve karakteristike koje smo prethodno naveli.

Djeca uče kroz igru 

Djeca vole da istražuju i otkrivaju. Kroz igru, djeca počinju da razumiju uzroke i posljedice i uče o svom okruženju.

Drvena Igracka

Posmatrajte dječiju igru pre kupovine igračke

Najbolju odluku o kupovini igračke ćemo donijeti kada posmatramo dijete tokom igre i poznajemo njegove preference. Kada birate igračke, izaberite one za koje mislite da će se najviše svidjeti dijetetu i najbolje uklopiti u njegove trenutne sposobnosti, razvojne vještine i ciljeve. Ovo važi za svu djecu, sa ili bez posebnih potreba. Igračke su alati za igru. Kada dijete smatra da je igračka intrigantna i kada se upusti u igru, učenje se odvija prirodno.

Želite da vidite veliki izbor drvenih edukativnih igračaka za svoje dijete? Pogledajte našu ponudu!