DJECA UČE DOK SE IGRAJU

Igra je neophodna. Djeca uče igrajući se, a mi odrasli činimo nepopravljivu grešku kada djeci uskratimo ovu vrstu zabave. Pod igrom mislimo na samousmijereno, otvoreno istraživanje i otkrivanje. Kada se igraju, djeca koriste ono što im je na raspolaganju, odlučuju šta žele da rade i ulažu svu svoju energiju u to. Kada se pojavi izazov, oni procijenjuju situaciju i preispituju mogućnosti.

Tokom igre razvijaju kreativnost, sposobnost riješavanja problema i vještine planiranja. Igrajući se sa drugom djecom, uče vitalne društvene vještine: kako da artikulišu svoje ideje, da saslušaju druge, sarađuju, prave kompromise, poštuju.

U našoj ponudi možete naći veliki broj igračaka za pretvaranje, ali svakako da bismo izdvojili naš veliki set muzičkih instrumenata gdje Vaši mališani zajedno sa svojim prijateljima mogu da prirede pravi mali muzički spektakl. Set sadrži 5 instrumenata – ksilofon, frulu, bubanj, daire i zvečke.  Pored izuzetnog zvuka, naš set krasi divan dizajn sa blagim pastelnim bojama.

Vi kao odrasli treba da ih podržite i pomognete ukoliko to zatreba u kreiranju scenskog nastupa – pripremite pozornicu, donesite stolice, a zatim zajedno sa bakom, dekom, tetkom, tečom, strinom, stricem i ostalim prijateljima zauzmite svoja mjesta i uživajte. Ne zaboravite da stavite stolicu i za plišane prijatelje s obzirom da će se djeca zasigurno obradovati kada i njih vide u publici.

Cijelokupnu ponudu naših drvenih i edukativnih igračaka iz kategorija STEM i MONTESORI možete pogledati – ovdje.