5 RAZLOGA DA ODABERETE DRVENE IGRAČKE KAO POKLON

didakticke drvene igracke

JER NEMA NIŠTA GORE OD BATERIJE. 

Prošlo je vrijeme kada su naše stare omiljene igračke ispunjavale spavaće sobe naše djece. Sada se radi o najnovijoj tehnologiji i najnovijim gadžetima koji im oduzimaju vrijeme za igru. Međutim, jedna stvar koja nikada neće izaći iz mode su one drvene igračke koje ste voljeli kao dijete. Šarmantne su, dugotrajne i jednostavno lijepe za pogled, ali ako vam treba više razloga da odaberete drvene igračke, evo naših top 5:

 

1.MNOGO SU IZDRŽLJIVIJE OD PLASTIČNIH IGRAČKA 

  • Jeste li ikada vidjeli kako mališan pažljivo stavlja svoje omiljene igračke u kutiju za igračke? Ne, nismo ni mi. Umjesto toga, možete ih pronaći raštrkane po podu dnevne sobe, skrivene u stražnjem vrtu, a sigurno će ih biti i nekoliko zaglavljenih između jastuka na kauču. Ne možemo kriviti ovo nepromišljeno ponašanje, ali možemo kupiti igračke koje to mogu izdržati. Tamo gdje plastične igračke imaju tendenciju da se lome i postanu lomljive, drvene igračke mogu podnijeti prirodno habanje mnogo duže. To ih čini savršenim poklonom koji će trajati cijeli život.  

2.SIGURNIJE SU OD PLASTIČNIH IGRAČKA

  • Prema nekim studijima, dijete u će u prosjeku za godinu dana dobiti igračke u vrijednosti od skoro 300 KM. One su tako važan dio djetetovog razvoja, ali s toliko igračaka na dohvat ruke morate biti sigurni da su sigurne od bilo kakvih štetnih hemikalija. Prirodne igračke napravljene od drveta ne predstavljaju istu prijetnju kao sintetičke igračke. Otkrit ćete da neke plastične igračke sadrže kombinaciju hemikalija koje bi mogle uzrokovati više opasnosti nego što vrijede. Ponosimo se time što možemo isporučiti kvalitetne i sigurne proizvode sa drvenim igračkama napravljenim od boja i lakova prilagođenih dijeci. Pustite svog neustrašivog istraživača da slobodno luta sa svojim drvenim igračkama u ruci i dajte sebi malo mira. 

Drvene igracke lavirint

 3.PODSTIČE KREATIVNIJU IGRU

  • Ne postoji ništa moćnije od dječije mašte. Jedna od prednosti poklanjanja drvenih igračaka u odnosu na plastične je to što njeguje njihovu kreativnost. Dok plastične igračke imaju više karakteristika, dizajna i zvučnih efekata, drvene ih tjeraju da otvore svoju maštu i izmisle nove načine igranja s njima. To će potaknuti njihovu prirodnu radoznalost i pomoći im da razviju motoričke vještine, vještine rješavanja problema, koordinaciju ruku i očiju, društvene vještine i još mnogo toga! 

 4.BOLJE SU ZA ŽIVOTNU SREDINU 

  • Jedna od najboljih stvari kod drvenih igračaka je da su ekološki prihvatljive. U svijetu s klimatskim promjenama, zagađenjem i sve većim ugljičnim zagađenjem, možete dati svoj dio za okoliš odabirom održivije opcije. To je sjajan način da svoju djecu naučite o ovim problemima, posebno kada se plastične igračke gotovo nikada ne raspadaju i najvjerojatnije će se slomiti prije nego što dobijete priliku da ih reciklirate. Naše drvene igračke napravljene su od najkvalitetnijih dostupnih materijala i ne uključuju nikakve neugodne hemikalije u procesu stvaranja, štiteći okoliš za buduće generacije. 

Drvene igracke kuglice

5.MOGU SE PRENOSITI IZ GENERACIJA  

  • Svi se bavimo poklanjanjem jedinstvenih uspomena koje se mogu držati zauvijek umjesto jeftinih, kratkotrajnih igračaka koje će na kraju završiti u kanti za smeće. Zato volimo našu kolekciju drvenih igračaka koje zaista traju cijeli život! Najbolji dio je što kada izrastu iz igračke, mogu je prenijeti na svoju braću i sestre ili čak na svoju djecu.